Αγαπητές κυρίες,
Αγαπητοί κύριοι,
Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη του 7ου Κύκλου Διαλέξεων για Θέματα Δημόσιας Υγείας.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι διαλέξεις θα μεταδίδονται μόνο διαδικτυακά.

Βρείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του 7ου Κύκλου Διαλέξεων, 2021-2022

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα είναι ξανά αφιερωμένη στην τρέχουσα πανδημία, αυτή τη φορά εστιάζοντας στις ενδεχόμενες πνευμονολογικές, νευρολογικές και ψυχιατρικές συνέπειες στην υγεία όσων νόσησαν με COVID-19.
Ο κ. Νίκος Τζανάκης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, θα αναφερθεί στους παράγοντες κινδύνου, τη διαδρομή, τη θεραπεία και την πρόγνωση του 
PostCOVID-19 αναπνευστικού συνδρόμου. 

O Πρόεδρος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας, κ. Γεώργιος Τσιβγούλης, Καθηγητής Νευρολογίας ΕΚΠΑ και Διευθυντής της Β’ Νευρολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, θα αναφερθεί στα επίμονα νευρολογικά συμπτώματα των ασθενών που εκδήλωσαν σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο, καθώς και στις νευρολογικές διαταραχές που συνοδεύουν το σύνδρομο long COVID .  

Τέλος, ο κ. Παύλος Σακκάς, Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, θα αναφερθεί τόσο στις ψυχικές συνέπειες της COVID-19 στα άτομα που νόσησαν, όσο και στις αντιδράσεις των ατόμων και της κοινωνίας στο ίδιο το γεγονός της πανδημίας, στην ανατροπή της καθημερινότητας, την κοινωνική απομόνωση, το επακόλουθο άγχος και την κατάθλιψη.  

Τη Διαδικτυακή Συζήτηση Στρογγύλης Τράπεζας θα συντονίσει ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, κ.Παναγιώτης Μπεχράκης.

Η διάλεξη θα προβληθεί ζωντανά μέσω:
της σελίδας του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG στο Facebook
και μέσω του καναλιού Institute of Public Health – ACG στο YouTube, στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=2REqjCaC02c

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάλεξη χωρίς κόστος συμμετοχής και χωρίς προεγγραφή

Οι ιατροί και νοσηλευτές που είναι εγγεγραμμένοι  στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, αντίστοιχα, μπορούν να λάβουν μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο που θα βρουν  εδώμετά τη λήξη της εκδήλωσης και μέχρι τις 11/10/2021.
Τα μόρια της βεβαίωσης από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, ACG δεν αναγνωρίζονται από τον εκάστοτε φορέα σε περίπτωση μη εγγεγραμμένου κατόχου της (πχ φοιτητές, επαγγελματίες υγείας άλλων ειδικοτήτων κ.α.)
Για απλές βεβαιώσεις παρακολούθησης παρακαλούμε όπως αποστείλετε το αίτημά σας με το ονοματεπώνυμό σας και τον τίτλο της εκδήλωσης
στην ηλεκτρονική διεύθυνση iph@acg.eduμετά τη λήξη της εκδήλωσης και μέχρι τις 8/10/2021.
Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες