2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο
Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Γόνατος
10 και 11 Σεπτεμβρίου 2021 στα Ιωάννινα

Η Ελληνική Εταιρεία Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων «Γεώργιος Νούλης» μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Σεμιναρίου Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Γόνατος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2018 και εφόσον οι υγειονομικές αρχές το επιτρέπουν, επιθυμεί να κάνει θεσμό το συγκεκριμένο σεμινάριο έτσι ώστε να συμβάλλει σημαντικά στην διαρκή μετεκπαίδευση των νέων συναδέλφων στην Αρθροσκοπική Χειρουργική του Γόνατος.

Με μεγάλη λοιπόν χαρά σας ανακοινώνουμε την μεταφορά της διοργάνωσης του 2ου Πανελλήνιου Σεμιναρίου Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Γόνατος (που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας) για τις 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2021 στα Ιωάννινα, σύμφωνα με όλες τους κανονισμούς που απαιτούνται για την διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων στην μετά την πανδημία εποχή.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο διοργανώνεται στα πρότυπα ανάλογων σεμιναρίων της Ευρωπαϊκής Αρθροσκοπικής Εταιρείας (ESSKA). Πιο συγκεκριμένα ολόκληρη η 1η ημέρα (Παρασκευή 10/9/2021) περιλαμβάνει άσκηση σε πτωματικά παρασκευάσματα στο Εργαστήριο Ανατομίας-Εμβρυολογίας-Ιστολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι εκπαιδευόμενοι υπό την επίβλεψη Διακεκριμένων εκπαιδευτών έμπειρων στην Αρθροσκοπική Χειρουργική του Γόνατος θα εκπαιδευτούν στην Συρραφή του Μηνίσκου, στην Συνδεσμοπλαστική του προσθίου χιαστού με αυτομόσχευμα Οπισθίων Μηριαίων, στην Αποκάτασταση του MPFL με αυτόμοσχευμα ισχνού, στην Οστεοτομία του Κνημιαίου κυρτώματος και τέλος στην διερεύνηση της Ανατομίας του MPFL.

Την 2η ημέρα (Σάββατο 11/9/2021) θα πραγματοποιηθεί το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου με επικέντρωση στην Ανατομία του MPFL και στην απεικόνιση της επιγονατιδομηριαίας αρθρώσεως, στο τραυματικό εξάρθρημα και την αστάθεια της επιγονατίδας, στην διαγνωστική τους προσέγγιση και στις θεραπευτικές επιλογές. Το θεωρητικό μέρος του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα και με δια ζώσης παρουσία άλλα και online (διαδικτυακά) όπως το επιβάλλουν οι νέοι κανονισμοί. Όλοι οι συμμετέχοντες και στο πρακτικό και στο θεωρητικό μέρος οφείλουν να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητική PCR 48-72 ώρες πριν από το συνέδριο,

Σας περιμένουμε λοιπόν στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων δίνοντας βάση στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων μέσω της πρακτικής άσκησης αλλά και στην συζήτηση για τα νέα δεδομένα στην διαγνωστική προσέγγιση και στις σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές των παθήσεων της επιγονατιδομηριαίας αρθρώσεως μέσω του θεωρητικού μέρους.