Συνάδελφοι,

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μ. Γκάκα έχει καταθέσει σχέδιο νόμου στη δημόσια διαβούλευση όπου ανατρέπει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις στο ΕΣΥ. Δίνει το δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου στους μόνιμους, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ιατρούς του ΕΣΥ, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας όσο και για τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς.

Επίσης, μετατρέπει τους ειδικευόμενους ιατρούς σε αναλώσιμο ιατρικό δυναμικό, που θα μετακινείται, ακόμη και εκτός υγειονομικής περιφέρειας, σε νοσοκομεία, με βάση τις ανάγκες του συστήματος και όχι με βάση τις δυνατότητες εκπαίδευσης,

Οι παραπάνω ρυθμίσεις πλήττουν βάναυσα όλους τους ιατρούς της χώρας και διαφωνούν όλοι οι ιατρικοί φορείς. Η ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι έχει πάρει σαφή θέση με επανειλλημένες ανακοινώσεις της επί του θέματος (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Δυστυχώς ο ΠΙΣ με ευθύνη του Προέδρου που κωφεύει, ΔΕΝ έχει πάρει θέση παρά τις επανειλλημένες οχλήσεις, τόσο τις δικές μας όσο και του ΙΣΑ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Καλούμε τον Πρόεδρο του ΠΙΣ να συγκαλέσει ΑΜΕΣΑ έκτακτο ΔΣ προκειμένου το ΔΣ να τοποθετηθεί επίσημα επί του νομοσχεδίου. Σε περίπτωση άρνησης θα αναγκαστούμε να ζητήσουμε την εφαρμογή του άρθρου 283 παρ. 2 του Νόμου 4512/18, προκειμένου να αναγκαστεί να συγκαλέσει το ΔΣ και να ακουστεί επιτέλους η άποψη του επίσημου θεσμικού φορέα των ιατρών.