Θεσσαλονίκη, 14 Ιανουαρίου 2021
Αρ. Πρωτ. : 200/Γ
Προς: Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας
κ. Μάριο Θεμιστοκλέους
Κοινοποίηση:
Υπουργός Υγείας κ. Β. Κικίλιας
Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικοί Σύλλογοι
Αξιότιμε κ. Θεμιστοκλέους,
Δυστυχώς ο εμβολιασμός των ιδιωτών ιατρών (εκτός εκείνων που εμβολιάζονται σε ιδιωτικές κλινικές), δεν ξεκίνησε χωρίς προβλήματα.  Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν λάβει προγραμματισμένο ραντεβού από το ηλεκτρονικό σύστημα της πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr/ στις αρχές Μαρτίου.
Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν τηρήθηκε η δέσμευση του Υπουργείου Υγείας, για εμβολιασμό όλων των γιατρών εντός του Ιανουαρίου, πράγμα αναγκαίο για το καλό της δημόσιας υγείας και των ασθενών μας.
Η επιλογή των ραντεβού μέσω της πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr/  παρότι λειτουργεί άψογα, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για γρήγορο εμβολιασμό όλων των γιατρών του Ι.Σ.Θ. που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμβολιασμού.
Τέλος, θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι ο Ι.Σ.Θ. σε συνεργασία με την 3η και 4η ΥΠΕ είχε εκπονήσει σχέδιο εμβολιασμού όλων των ιδιωτών γιατρών με ημέρα ολοκλήρωσης το Σάββατο 16/1.
Ζητούμε λοιπόν,  να υπάρξει άμεση μέριμνα, για επαναπρογραμματισμό των ραντεβού των γιατρών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Νίτσας Νικόλαος
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Η  Γεν. Γραμματέας
Dr. Χατζηδημητρίου Μαρία
Βιοπαθολόγος